Ansgarskyrkans vokalensemble söker tenorer och basar!

Ansgarskyrkans vokalensemble är en blandad kör (SATB) som startade hösten 1999. Vi har en blandad repertoar och en vilja att vara genreöverskridande; att sjunga god musik från såväl renässansen som modern körmusik i jazz- och folkton. Vi sjunger à capella men också tillsammans med orkester, instrumentalister av olika slag och samarbetar med andra körer. 

Vokalensemblen är knuten till Ansgarskyrkan som ligger centralt på Lidingö – med kollektivtrafiken endast 15 minuters resa från centrala Stockholm. Kören har ca fyra konserter per år och medverkar i ett par gudstjänster per termin. Vi repeterar torsdagar kl.18.30-21.00. 

Vår ensemble består av 24 sångare men vi vill gärna bli fler! För att nå våra ambitioner söker vi dig som har körvana och kan bidra med eget ansvar och stabilitet i din stämma. Våren 2024 söker vi framförallt tenorer och basar. Kören består av sångare i alla åldrar och du är varmt välkommen att söka till oss! 

Vår körledare heter Linnéa Sirborn och studerar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Linnéa har dirigerat ensemblen sedan i höstas med fokus på glädje och musikalisk kvalitet. Låter detta som något för dig? Hör av dig till vår körledare på linnea@ansgarskyrkan.se