Barnkörer

Att sjunga i kör är inte bara roligt, det är något som formar en för livet.

Att sjunga i kör är inte bara roligt, det är något som formar en för livet. Gemenskapen och musikglädjen är förstås i centrum, men modern forskning har dessutom visat att körsång utvecklar och förbättrar hjärnan och får oss att må bra.

Barn som får musicera eller sjunga presterar bättre i skolan. En aktuell svensk studie visar att musikträning stärker barnens arbetsminne. Och ju bättre arbetsminne, desto lättare att lära sig läsa, räkna, memorera fakta, förstå samband eller se mönster. Forskarna har också kunnat visa att den effekt man får på hjärnan hos barnen kvarstår ända upp i 70-årsåldern.

I Ansgarskyrkans barnkör sjunger vi en gång i veckan på tisdagar mellan 16:05 och 16:30 för dig som är 4-5 år och på tisdagar mellan 16:35 till 17:05 för dig som är 6-9 år.

I höst startas också en ny grupp för dig som går i åk 3 och uppåt! Vi ses varannan vecka 17.15-18.00.

Körerna medverkar en eller två gånger per termin i gudstjänster eller små konserter. Vi har vårt café öppet under körövningarna så att ni som väntar kan ta en fika!

Just nu är det fullt i vissa av grupperna, men skicka en anmälan så står ni på vår väntelista och får börja så fort tillfälle ges! Vi har hopp om att kunna ta in många nya sångare nu i höst.

Intresseanmälan Barnkör