Ansgarskyrkans vokalensemble söker sångare

Ansgarskyrkans vokalensemble är en blandad kör (SATB) som startade hösten 1999. Vi har en blandad repertoar och en vilja att vara genreöverskridande; att sjunga god musik från såväl renässansen som modern körmusik i jazz- och folkton. Vi sjunger à capella men också tillsammans med orkester, instrumentalister av olika slag och samarbetar med andra körer.


Vokalensemblen är knuten till Ansgarskyrkan som ligger centralt på Lidingö – med kollektivtrafiken endast 15 minuters resa från centrala Stockholm. Kören har ca fyra konserter per år och medverkar i ett par gudstjänster per termin. Vi repeterar torsdagar kl.18.30-21.00.


Under hösten förbereder vi en höstkonsert och en julkonsert där programmen kommer att spänna från de hemtrevliga klassiska sångerna till de svängiga moderna tonerna. För att nå våra ambitioner söker vi dig som har körvana och kan bidra med eget ansvar och stabilitet i din stämma. Kören består av sångare i alla åldrar och du är varmt välkommen att söka till oss!

Här kan du höra ett smakprov från vår sommarkonsert:


Till hösten får vi en ny körledare – Linnéa Sirborn. Hon studerar masterprogrammet i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Linnéa ser mycket fram emot att leda vokalensemblen med glädje och musikalisk kvalitet. Låter detta som något för dig? Hör av dig till vår körledare på linnea@ansgarskyrkan.se