Vill du bli vår nya församlingsmusiker?

Församlingsmusiker i musikkyrka

Vi söker en församlingsmusiker/kantor på 50–75 % till Ansgarskyrkan Lidingö, en del av Equmeniakyrkan. 

Ansgarskyrkan ligger i Lidingö centrum. Församlingen har drygt 200 medlemmar Ansgarskyrkan har ett aktivt musik- och kulturliv och är en populär samlingsplats för människor i olika åldrar med sitt trevliga café och fina läge. Vi har en stor körverksamhet med tre barnkörgrupper, en fin vokalensemble och en stor aktiv pensionärskör som övar på dagtid. Vi har också en helmekanisk två-manualig orgel, en Yamaha-flygel mm. Vårt arbete för musik och kultur på Lidingö är uppskattat av många och fler och fler upptäcker vårt utbud av kulturella aktiviteter såsom onsdagsträffar, kulturaftnar, konserter, körsång och gudstjänster.

Vi söker dig som har kyrkomusikerutbildning eller motsvarande och vill spela på gudstjänster, leda våra vuxenkörer och vara en del av vårt arbete med musik och kultur. Barnkörerna leds av vår musiker Anna Smedendahl Rosén, som är legitimerad musiklärare och jobbar i musikklasser. Hon blir en kollega att planera tillsammans med och bygga vidare på musiklivet och körverksamheten.

Tjänsten är på 50–75 procent. Tillträde vid höststarten 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, referenser ska lämnas på begäran

Ansökan och CV sänds till församlingens ordförande, sven.erik@wanell.se

Sista ansökningsdag är fredag 2 juni. 

Mer information kan du få av Anna Smedendahl Rosén (tfn 079 339 61 37), vår pastor Ulf Bergsviker (072 017 40 52) eller Sven Erik Wånell (tfn 070 725 03 65). Se också vår hemsida (ansgarskyrkan.se)