Ansgarskyrkans hållbara vandringar
27 april, 2022

Välkommen till Ansgarskyrkans hållbara vandringar

Under tio lördagar träffas vi på olika platser på Lidingö och vandrar tillsammans under 1,5 – 2 h. Sträckan vi går kan skifta mellan 3 km upp till ca 6 km. Det ska gå att komma till vandringen med kollektivtrafik men du får själv ta reda på när bussen eller Lidingöbanan går.

De sträckor vi vandrar kan du hitta i Naturkartan för Lidingö som också kan laddas ner som en app

Varje vandring bygger på ett kapitel i boken ”Hållbar vandring med Frälsarkransen” av Pär Friberg och Magnus Myrberg. Boken tar upp frågor som rör inre och yttre hållbarhet, vandring, pilgrimsliv och Frälsarkransen.

Första vandringen är den 12 mars. Håll koll i vår kalender för att se plats och datum.

Ansgarskyrkans vokalensemble
Ansgarskyrkans vokalensemble söker tenorer och basar!
6 februari, 2024

Ansgarskyrkans vokalensemble är en blandad kör (SATB) som startade hösten 1999. Vi har en blandad repertoar och en vilja att vara genreöverskridande; att sjunga god musik från såväl renässansen som modern körmusik i jazz- och folkton. Vi sjunger à capella men också tillsammans med orkester, instrumentalister av olika slag och samarbetar med andra körer.

Vokalensemblen är knuten till Ansgarskyrkan som ligger centralt på Lidingö – med kollektivtrafiken endast 15 minuters resa från centrala Stockholm. Kören har ca fyra konserter per år och medverkar i ett par gudstjänster per termin. Vi repeterar torsdagar kl.18.30-21.00.

Vår ensemble består av 24 sångare men vi vill gärna bli fler! För att nå våra ambitioner söker vi dig som har körvana och kan bidra med eget ansvar och stabilitet i din stämma. Våren 2024 söker vi framförallt tenorer och basar. Kören består av sångare i alla åldrar och du är varmt välkommen att söka till oss!

Vår körledare heter Linnéa Sirborn och studerar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Linnéa har dirigerat ensemblen sedan i höstas med fokus på glädje och musikalisk kvalitet. Låter detta som något för dig? Hör av dig till vår körledare på linnea@ansgarskyrkan.se.

Nu kan du lyssna på våra predikningar som podd!
29 januari, 2024

Ansgarskyrkan ökar sin digitala närvaro!

Nu kan du lyssna på alla tidigare predikningar som podd! De är inspelade under våra gudstjänster.

Alla predikningar hittar du här.

Predikan publiceras veckan efter gudstjänsten.

Skaparcafé öppnar i Ansgarskyrkan
29 januari, 2024

Välkommen på Skaparcafé i Ansgarskyrkan

Under våren blir det fem tillfällen att samlas och handarbeta tillsammans. Du tar med ditt eget projekt såsom stickning, virkning, broderi, sömnad, m.m. Vi handarbetar, lär oss av varandra, samtalar och dricker kaffe/te.

Det är alltid första lördagen i månaden klockan 12-14 i kyrkan och du väljer själv hur många gånger du vill delta. Det är kostnadsfritt och första tillfället blir den 3 februari. Därefter ses vi 2 mars, 6 april, 4 maj och 1 juni.

Vi kommer ha en paus i mitten då vi läser högt en andlig text. Fika till pausen kan köpas i Café Ansgar.

Så varmt välkommen till en mysig gemenskap och vi ser fram emot att ha dig med oss!

Hör av dig till Kristina Beijnes om du har frågor eller vill veta mer: kristina.beijnes@hotmail.com eller 076-341 72 75

Hälsningar,

Kristina Beijnes, Inger Ågren, Sverker Rundqvist och Ingela Johansson

Välkommen till Återbruket i centrum!
14 januari, 2024

Återbruket är Lidingös mest centrala butik för återbruk. Nu finns en möjlighet för alla att bidra till klimat- och miljöomställningen genom att köpa second hand och lämna vidare det som inte används. Här finns information om öppettider och hur och när lämna gåvor.

Återbruket är ett resultat av samarbetet med nätverket Ett hållbart Lidingö inom ramen för Ansgarskyrkans engagemang för att vara en Grön kyrka.

Genom att handla i och skänka varor till Återbruket i centrum ger Du också ett ekonomiskt bidrag till församlingens verksamhet.