Ansgarskyrkans hållbara vandringar
27 april, 2022

Välkommen till Ansgarskyrkans hållbara vandringar

Under tio lördagar träffas vi på olika platser på Lidingö och vandrar tillsammans under 1,5 – 2 h. Sträckan vi går kan skifta mellan 3 km upp till ca 6 km. Det ska gå att komma till vandringen med kollektivtrafik men du får själv ta reda på när bussen eller Lidingöbanan går.

De sträckor vi vandrar kan du hitta i Naturkartan för Lidingö som också kan laddas ner som en app

Varje vandring bygger på ett kapitel i boken ”Hållbar vandring med Frälsarkransen” av Pär Friberg och Magnus Myrberg. Boken tar upp frågor som rör inre och yttre hållbarhet, vandring, pilgrimsliv och Frälsarkransen.

Första vandringen är den 12 mars. Håll koll i vår kalender för att se plats och datum.

Vill du bli vår nya församlingsmusiker?
10 maj, 2023

Församlingsmusiker i musikkyrka

Vi söker en församlingsmusiker/kantor på 50–75 % till Ansgarskyrkan Lidingö, en del av Equmeniakyrkan. 

Ansgarskyrkan ligger i Lidingö centrum. Församlingen har drygt 200 medlemmar Ansgarskyrkan har ett aktivt musik- och kulturliv och är en populär samlingsplats för människor i olika åldrar med sitt trevliga café och fina läge. Vi har en stor körverksamhet med tre barnkörgrupper, en fin vokalensemble och en stor aktiv pensionärskör som övar på dagtid. Vi har också en helmekanisk två-manualig orgel, en Yamaha-flygel mm. Vårt arbete för musik och kultur på Lidingö är uppskattat av många och fler och fler upptäcker vårt utbud av kulturella aktiviteter såsom onsdagsträffar, kulturaftnar, konserter, körsång och gudstjänster.

Vi söker dig som har kyrkomusikerutbildning eller motsvarande och vill spela på gudstjänster, leda våra vuxenkörer och vara en del av vårt arbete med musik och kultur. Barnkörerna leds av vår musiker Anna Smedendahl Rosén, som är legitimerad musiklärare och jobbar i musikklasser. Hon blir en kollega att planera tillsammans med och bygga vidare på musiklivet och körverksamheten.

Tjänsten är på 50–75 procent. Tillträde vid höststarten 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, referenser ska lämnas på begäran

Ansökan och CV sänds till församlingens ordförande, sven.erik@wanell.se

Sista ansökningsdag är fredag 2 juni. 

Mer information kan du få av Anna Smedendahl Rosén (tfn 079 339 61 37), vår pastor Ulf Bergsviker (072 017 40 52) eller Sven Erik Wånell (tfn 070 725 03 65). Se också vår hemsida (ansgarskyrkan.se)

Studiecirkel: Vad är kristen tro?
10 mars, 2023

Lär dig mer om kristen vid tro vid ett eller flera tillfällen i vår! Vi träffas sex tisdagar – 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 mars, 21 mars och 18 april.

Tid och plats
Tisdagar 18.30-19.45 i Frej Corner i Ansgarskyrkan

Avgift
100 kr för alla sex gånger, 20 kr för enstaka tillfälle.

Anmälan
Anmäl dig till Rune Forsbeck på rune.forsbeck@gmail.com eller 070-897 96 05, eller till Lennart Molin på molinlennart@gmail.com eller 070-635 33 54. Du kan både anmäla dig till alla sex gångerna eller vara med vid bara ett eller några tillfällen.

Studentboendet BoEtt
9 mars, 2023

Vi förmedlar studentboenden för Equmeniakyrkans räkning. Det är 18 ettor med köksdel på 20-24 kvadratmeter som är totalrenoverade 2015. Det finns även två stycken dubletter som har varsitt gemensama kök. Totalyta ca 50 kvadratmeter.

Lägenhetshuset ligger på frimurarevägen 9, Lidingö

Är du intresserad av boende fyll i formuläret nedan.

Intresseanmälan BoEtt

Icons Vectors by Vecteezy
Internationell fest: Kultur och tro som förenar
16 februari, 2023

Välkommen till en festlig eftermiddag tillsammans med Ukrainska Ortodoxa Kyrkans församling i Stockholm lördag 18 mars kl. 15.00! Vi sjunger tillsammans varandras sånger, får information om våra båda kyrkotraditioner och fikar på ukrainskt och svenskt vis.

Medverkar gör bland annat medlemmar, sånggrupp och kantor från ukrainska församlingen och Ulf Bergsviker, pastor i Ansgarskyrkan.