Ansgarskyrkans barnkörer (ca 4-11 år)

Att sjunga i kör är inte bara roligt, det är något som formar en för livet. Gemenskapen och musikglädjen är förstås i centrum, men modern forskning har dessutom visat att körsång utvecklar och förbättrar hjärnan och får oss att må bra.

Barn som får musicera eller sjunga presterar bättre i skolan. En aktuell svensk studie visar att musikträning stärker barnens arbetsminne. Och ju bättre arbetsminne, desto lättare att lära sig läsa, räkna, memorera fakta, förstå samband eller se mönster. Forskarna har också kunnat visa att den effekt man får på hjärnan hos barnen kvarstår ända upp i 70-årsåldern.

I Ansgarskyrkans barnkör sjunger vi en gång i veckan på tisdagar mellan 16:20 och 16:50 för dig som är 4-5 år och på tisdagar mellan 16:55 till 17:30 för dig som är 6-9 år. Dessutom medverkar vi en eller två gånger per termin i gudstjänster eller små konserter, vanligtvis i jultid och framåt försommaren.

Just nu är det fullt i kören. Om ni skickar en anmälan står ni på vår väntelista och får börja så fort tillfälle ges!

Kommande evenemang

Körledare

Körledare för Ansgarskyrkans barnkör är Anna Smedendahl Rosén, legitimerad musiklärare med ett helt yrkeslivs erfarenhet av barnkör och barnmusik.