Nu startar vi Återbruket
8 november, 2023

Lördagen den 11/11 kl 11.00 – 15.00 öppnar vi dörrarna till ”Återbruket – i centrum”.

Här kommer vi fortsättningsvis ha öppet på lördagar för att ge möjlighet för alla Lidingöbor att handla hållbart och centralt på ön. Samtidigt kommer vårt mysiga Café Ansgar vara öppet.

Vi ser fram emot att erbjuda husgeråd, textiler, inredningsartiklar, mindre (!) möbler, lampor, accessoarer och ett mindre urval kläder, allt fräscht och helt.

Har du något du vill donera?

Just nu lägger vi sista handen vid vår lilla butik men återkommer med info om när och var vi kan ta emot saker till butiken.

Det är så många som gör vår butik Återbruket möjlig med tid, kunskap, skänkta detaljer och finansiering.

Vi har till exempel fått en logga och hämtat fina taggar som ska fästas på varor vi kommer plocka fram ur gömmorna under veckan som kommer.

Stort tack till Stockholms litografiska Linda Röjås och Torstensson Art & Design!

Bildgrupp – tio tisdagar med start i oktober
5 oktober, 2023

Människan har i alla tider kommunicerat med bilder. Belysande är hällristningar och grottmålningar.

I en bildgrupp är kreativiteten och bilden – alltså det egna målandet – kärnan,  samtidigt som samtalet om målandet och om bilden har sin givna plats. 

Bilden kan göra minnen och känslor levande igen. Bilden kan också göra dig glad. Färger och former kan smitta av sig. Kanske kan du hittar nya ”vägar” till dig själv och andra i din omgivning.

Jag brukar säga att bildarbete är helt skilt från ”att kunna måla”.

Bildgruppen startar i Ansgarskyrkan tisdagen den 17 oktober i Multihallen. Vi träffas mellan klockan 12.00-14.00 och kursen omfattar 10 gånger.

Självkostnadspris.

Hör av dig till egbergthymekarin@gmail.com om du vill veta mer.

Hälsningar från 

Karin Egberg Thyme, bildterapeut

Ansgarskyrkans vokalensemble söker sångare
25 augusti, 2023

Ansgarskyrkans vokalensemble är en blandad kör (SATB) som startade hösten 1999. Vi har en blandad repertoar och en vilja att vara genreöverskridande; att sjunga god musik från såväl renässansen som modern körmusik i jazz- och folkton. Vi sjunger à capella men också tillsammans med orkester, instrumentalister av olika slag och samarbetar med andra körer.


Vokalensemblen är knuten till Ansgarskyrkan som ligger centralt på Lidingö – med kollektivtrafiken endast 15 minuters resa från centrala Stockholm. Kören har ca fyra konserter per år och medverkar i ett par gudstjänster per termin. Vi repeterar torsdagar kl.18.30-21.00.


Under hösten förbereder vi en höstkonsert och en julkonsert där programmen kommer att spänna från de hemtrevliga klassiska sångerna till de svängiga moderna tonerna. För att nå våra ambitioner söker vi dig som har körvana och kan bidra med eget ansvar och stabilitet i din stämma. Kören består av sångare i alla åldrar och du är varmt välkommen att söka till oss!

Här kan du höra ett smakprov från vår sommarkonsert:


Till hösten får vi en ny körledare – Linnéa Sirborn. Hon studerar masterprogrammet i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Linnéa ser mycket fram emot att leda vokalensemblen med glädje och musikalisk kvalitet. Låter detta som något för dig? Hör av dig till vår körledare på linnea@ansgarskyrkan.se

Studiecirkel: Vad är kristen tro?
10 mars, 2023

Tisdag 5 september drar vi igång kursen ”Vad är kristen tro?”. I höst kommer vi lägga betoning på frågan Hur kan man tillägna sig kristen tro?


Vi kommer vid 6 tillfällen utgå från den nyligen bortgångne biskopen och författarens Martin Lönnebos bok Religionens fem språk. I denna bok beskriver Lönnebo hur människor tillägnar sig kristen tro genom olika språk: erfarenhetens, uppenbarelsens, handlingens, läran och liturgin. 

Ledare för kursen är Ulf Bergsviker, Rune Forsbeck och Lennart Molin. Ulf har skrivit en introduktion till kursen som finns att ta från anslagstavlan på Kyrktorget i kyrkans entréhall.

Datum och teman

5/9 kl. 18.30: Att tillägna sig tron utifrån uppenbarelsen (Lennart)

19/9 kl. 18.30: Att tillägna sig tron utifrån traditionen (Ulf)

3/10 kl. 18.30: Att tillägna sig tron utifrån erfarenheten (Rune)

17/10 kl. 18.30: Att tillägna sig tron utifrån läran (Ulf)

31/10 kl. 18.30: Att tillägna sig tron utifrån handlingen (Lennart)

28/11 kl. 18.30: Att tillägna sig tron utifrån liturgin (Rune)

Varmt välkomna!

Anmälan

Görs via e-post till ulf@ansgarskyrkan.se eller genom att skriva upp sig på listan på Kyrktorgets anslagstavla.