Varmt välkommen till Ansgarskyrkan Lidingö!

En kyrka för hela livet

Vi vill vara en kyrka för hela livet där tro och sökande får rum –
en öppen och välkomnande mötesplats mitt på Lidingö. 

Kyrkan

Välkommen till Ansgarskyrkan

Kyrkan ligger mitt i Lidingö centrum och är full av liv och aktiviteter.

Vi samarbetar med många föreningar och organisationer, däribland Lidingö stad, Lidingö församling och Bilda – möten, konserter och föreläsningar samsas med friskvård och mer i våra lokaler.

Kalender

Här hittar du vad som händer i kyrkan

Ansgarskyrkan

Gudstjänst

Musik: Ansgarskyrkans vokalensemble under ledning av Linnéa Sirborn Gudstjänsten livesänds även på YouTube och Facebook.

Tisdagstorget i Ansgarskyrkan på Lidingö

Ansgarskyrkan

Tisdagstorget

Mat och gemenskap! Klockan halv sex är maten serverad, en hemlagad middag. Efter att vi ätit fortsätter kvällen med något program. Det kan vara ett föredrag, frågesport, en film eller något annat. Maten kostar 70 kr för de stora och 35 kr för de små. Välkommen! Värd: Sven-Gösta Holst Läs mer…

Snart är det dags! På pingstafton, lördag 18 maj, samlas vi i S:ta Annagården och Lidingö kyrka under temat ”I samklang med skapelsen” för en kulturnatt fullt av musik, dans och drama. Kom på en programpunkt eller stanna hela kvällen, allt har fri entré. Det kommer att finnas en foodtruck på plats 16.45-19.15 och fika serveras i lokalen Viken vid kyrkan 17.00-22.00. Missa inte heller den speciellt framtagna Skapelsebakelsen vid midnatt. Se allt som händer nedan!

📍 Program i S:ta Annagården, Stora salen

🕒 15.00 ”Jordalyft – en dansrit” av Maria Hulthén Birkeland med text av Lars Björklund och koreografi av Elisabet Jansson. Alla är välkomna att delta i de enkla lång- och cirkel­danserna! Medverkande: Kören Våghalsarna, Maria Hulthén Birkeland, sång och fiol,
Elisabet Jansson, dansledare, Anders Johnsson, kontrabas, Annika Hudak, piano.

🕓 16.00 Föreläsning: ”I samklang med skapelsen” med kyrkoherde Hans Ulfvebrand.

📍 Program i Lidingö kyrka

🕠 17.30 Körverket ”Kärlekens svar, om den åttonde dagen” av Hans Nyberg med text av Lars Westberg framförs av Lidingö kyrkokör, solister, musiker och dirigent Stefan Själander.

🕖 19.00 Musikalen ”I början” av Karin Runow framförs av diskantkören Grandioso under ledning av Roberta Sciacco.

🕗 20.00 Musiksagan ”Peter och vargen” av Sergej Prokofjev ges av Anna Tersmeden, berättare, Madeleine Johansson, flöjt och Stefan Själander, orgel.

🕘 21.00 Konsert med Lidingö Cappella under ledning av Li Ringquist Östman.

🕙 22.00 ”Sjung för livet” konsert med Ansgarskyrkans vokalensemble under ledning av Linnéa Sirborn.

🕚 23.00 Teaterpjäsen ”22 skyltdockors inre liv” av Stefan Mårtensson. Pjäsen handlar om mänskliga möten och om vårt behov av att känna oss älskade. Stilen är minimalistisk. Du sveps med i en inre resa som passerar en del bråddjup men när pjäsen är slut går du ut med ett leende.

🕛 Innan midnatt Skapelsebakelse och cider utanför kyrkportarna i försommarnatten avslutar kulturnatten — på Lidingö kyrka.

4 0

På tisdag kl.17.30 bjuder Barnkörerna och Ansgarskören på konsert tillsammans med riktigt svängiga musiker! Vi kommer sjunga härliga sånger av Georg Riedel bl.a. missa inte detta!🎶

7 0

På söndag är det terminsavslutning med barnkyrkan! Förutom lite festligare bibelberättelser, lekar och pyssel kommer vi bjuda alla barn på glass 🍦🥳
Ett bra tillfälle att bjuda med en kompis! 🤩

3 0

Equmeniakyrkan nationellt